konfeta

Home / konfeta

Konfetat e dasmave janë një traditë e qindra viteve më parë; në fakt shekujve më parë, familjet aristokrate në Europë veçanërisht në Itali dhe Francë i ofronin të ftuarve të tyre një dhuratë të vogël, e cila njihej me emrin bonboniere. Kryesisht bonbonieret të njohura ndryshe si konfetat ishin të përbëra nga metali, porcelani, guri i çmuar por edhe kristali. Ato duhej të përmbanin të paktën pesë ëmbëlsira ose bajame të bardha, të cilat përfaqsonin pasurinë, jetëgjatësinë, shëndetin, fertilitetin dhe...